Sosyoloji Bölümü Instagram Buluşmaları Devam Ediyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, “Instagram Buluşmaları” ile öğrencilerini ve sosyolojiye ilgi duyan bireyleri bilim insanları ile buluşturuyor. Her hafta düzenlenen söyleşilerde, farklı üniversitelerin sosyoloji bölümünde akademisyen olarak görev yapan konuklar, hem öğrencilik yıllarındaki anılarını hem de çalışma alanları ile ilgili deneyimlerini paylaşıyor. Bölüm, bugüne kadar dört yayın gerçekleştirdi.

İlk etkinlikte, üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cihad Özsöz, Adıyaman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cem Koray Olgun’u konuk etti. Olgun, yayında  “Habercinin Değişen Habitusu: Televizyon Kanallarında Haber Üretim Süreçlerinin İşleyişi” konusunu ele aldı. Olgun, akademik çalışma alanlarını şekillendiren öğrencilik yıllarına ait tecrübelerini paylaşarak lisansüstü eğitim düşünen öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

İkinci buluşmanın konuğu ise Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Aysoy oldu. Ev sahipliğini Prof. Dr. Ümit Akca’nın yaptığı bu buluşmada “Türkiye’deki sosyolojik çalışmalara yerli bir sosyoloji kimliği kazandırma çabaları” ele alındı. Aysoy, bir bilim olarak sosyolojinin nasıl bir tavra sahip olması gerektiğini anlattı.

Prof. Dr. Cevdet Yılmaz ev sahipliğinde gerçekleşen üçüncü programda, İzmir Bakırçay Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Talimciler, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Spor sosyolojisi alanında önemli çalışmaları bulunan Talimciler, sporun gündelik hayattaki yeri, eğitim politikalarında spora verilen önem ve futbol endüstrisinin salgın dönemindeki tavrı üzerine bilgilendirmede bulundu.

Dördüncü haftanın konuğu ise Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi İsa Demir oldu. Dr. Öğr. Üyesi Cihad Özsöz’ün ev sahipliğini üstlendiği bu buluşmada akademisyen olmak isteyen gençlere lisansüstü eğitim tecrübeleri aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 05.06.2020