Geleceği Tehdit Eden Çevre Sorunlarına Çözüm Sağlayacak Uzmanlar SDÜ’de Yetişecek

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde çevre bilimleri konusunda ülkemizdeki nitelikli insan kaynağını artırmak amacıyla Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programı açıldı.

Önümüzdeki dönemde öğrenci alımına başlayacak program ile “yaşam bilimleri”, “ekoloji”, “biyoteknoloji”, “kimya”, “kimya mühendisliği” ve “hidrolik” gibi birçok bilim alanını içinde harmanlayarak güncel çevre sorunlarının çözümünde görev alacak yetkin mühendislerin eğitiminin yanı sıra yaşamakta olduğumuz pandemi günleri sonunda kurulacak yeni dünya düzeninde, farklı boyutta tartışılacak olan insan-çevre ilişkilerini algılayacak mühendislerin yetiştirilmesi planlanıyor.

Ayrıca, mühendislik yaklaşımlarını kullanarak küresel ve yerel ölçekteki çevresel sorunların ekonomik, hukuksal ve sosyal açılardan değerlendirilerek sürdürülebilir bir perspektif ile etkin çözümünü gerçekleştirerek “akademi”, “özel sektör” ve “kamu sektörü”nde üst düzey görevlerde yer alabilecek kapasitede tam donanımlı teknik uzmanların yetiştirilmesi de programın hedefleri arasında yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 28.05.2020