SDÜ’den Akademisyenlere İtalyanca Öğrenme Fırsatı

İçinde bulunduğumuz bu zorlu pandemi döneminde kişisel gelişimine katkı sağlamak ve dil öğrenimine yönelmek isteyen akademisyenler için Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından çevrimiçi (online) ücretsiz İtalyanca kursu düzenleniyor.

Dil öğreniminin birçok bilişsel gelişimi beraberinde getireceğini belirten Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Merkezi Öğr. Gör. Psikolog Ali Yasin Kafes, dil eğitiminin önemini şu sözlerle ifade etti: “Yeni bir dil öğrenme, dikkati artırır dolayısı ile hafızayı da güçlendirir. Bunun yanı sıra, kişinin aynı anda birden fazla iş yapabilme kabiliyetini arttırıp, aktivasyonunu işlevsel kullanabilmesini sağlar. Planlama yapma, strateji geliştirme, başka kişilerin bakış açısından bakabilme ve yaratıcılığın artması noktasında da yeni bir dil öğrenme kişiye yardımcı olur. Fiziksel ve bilişsel gelişimin yanı sıra kişisel ve akademik gelişim için de yeni bir yabancı dil öğrenmek son derece önemlidir.”

Öncelikle her öğrenilen yabancı dilin birçok kültür, bakış açısı ve vizyonu beraberinde getirdiğini sözlerine ekleyen Öğr. Gör. Kafes, “Dünyanın çeşitli kültürleri hakkında bilgi sahibi olmak, bakış açısının genişlemesi de kişiye özgüven kazandırır ve kişinin başarılarının artmasını sağlar. Yeni bir dil öğrenmek beynimiz için yeni yükler yüklemek değil, sınırlarımızı genişletmektir. Özellikle akademik camiada her yeni yabancı dil, kişilerin uzmanlık alanları veya ilgi duydukları alanlarla ilgili en güncel bilgileri aracı olmadan öğrenmeye yarar. Dahası kişinin kendi araştırma ve fikirlerini sadece belli bir alan veya belli bir dili bilen kişilerden çok öte yeni ülkelere, yeni kişilere ulaştırmasını sağlamaktadır. Beynimiz sürekli öğrenmeye programlıdır ve öğrenme süreci devam ettikçe genç ve sağlıklı kalır. Bulmaca çözmek, fikir üretmek, şarkı ezberlemek gibi faaliyetler de bir nevi beyin egzersizidir. Yeni bir dil öğrenmek bu aktivitelerin hepsini barındıran ve yanında daha birçok şey daha sunan bir süreçtir.” dedi.

Haziran ayının ilk haftası başlayacak kursa katılmak isteyen akademisyenlerimiz, isim ve iletişim bilgilerini (telefon ve mail adreslerini) 28 Mayıs 2020 tarihine kadar ozgurdavras@sdu.edu.tr adresine gönderebilirler.

Güncelleme Tarihi: 26.05.2020