TÜBİTAK - İran MSRT Ortak Projelerinde SDÜ’ nün Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

TÜBİTAK - İran MSRT Ortak Proje Çağrısı Sonuçları Açıklandı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile İran Bilim Teknoloji ve Yenilik Bakanlığı (MSRT) arasındaki mevcut işbirliği protokolü çerçevesinde, 2019 yılında açılan ortak araştırma projeleri çağrısı sonucu 22 projenin desteklenmesine karar verildi.

“Mühendislik”, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri”, “Malzeme Bilimleri”, “Enerji” ve “Bilişsel Bilim” alanlarında destek verilen TÜBİTAK - İran MSRT Ortak Projelerinde, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Demet Yılmaz,  Doç. Dr. Sennur Alay Aksoy ile İran’daki temsilci Homa Malekı tarafından yürütülen “Development of Thermo-regulating Core-Shell Nanofibrous Yarns for Smart Medical Textiles (Akıllı Tıbbi Tekstiller İçin Termo Düzenleyici Çekirdek Kabuk Nanolifli İpliklerinin Geliştirilmesi)” isimli proje, desteklenmeye hak kazandı.

Güncelleme Tarihi: 13.05.2020