“Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü” Açıldı

Siyaset bilimi ve kamu yönetiminden işletmeye, iktisattan bankacılık ve finans yönetimine toplam 12 bölümde eğitim veren Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, yeni bir bölüme daha kavuşarak “Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü”nü bünyesine ekledi.

Küreselleşen dünya ekonomisinde ülkelerin uluslararası yatırımlarının yaygınlaşmasını ve bu alandaki istihdam ihtiyacının her zamankinden daha önemli hale geldiğini göz önünde bulunduran İktisadi İdari Bilimler Fakültemiz, bu alanda kalifiye işgücü ihtiyacının karşılanmasına yönelik Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünü kurdu.

Gençlere, uluslararası ticaret ve lojistik alanlarında uzmanlaşma olanağı sunan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, donanımlı akademik kadro ile ülkemiz açısından önemli bir ihtiyacın karşılanmasını sağlayacak.

Program kapsamında öğrencilere “Dış Ticaret”, “Uluslararası İşletmecilik”, “Lojistik Yönetimi”, “Gümrük İşlemleri”, “Uluslararası Finansman”, “Risk Yönetimi” ve “Elektronik Ticaret” gibi alanlarda kendilerini geliştirme imkânı sunacak olan bu programdan mezun olan gençler, küresel boyutta faaliyet göstermekte olan firmaların dış ticaret, lojistik, üretim ve satış ve pazarlama bölümleri başta olmak üzere pek çok alanda yöneticilik yapabilecek yeterlilik ve donanıma sahip olacaklar.

Mezunlar, sigorta ve dış ticaret şirketleri, yatırım şirketleri, perakende sektörü, lojistik işletmeleri ve turizm firmaları gibi işletmelerin yanı sıra çok sayıda bakanlık, Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracatı Geliştirme Merkezi, Hazine Müsteşarlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, özel ve kamu bankaları gibi kurum ve kuruluşlarda da yer alabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 27.04.2020