İlham Veren Konuşmaların İlk Konuğu Prof. Dr. Emre Alkin

Süleyman Demirel Üniversitesi Ekonomi Yönetim Topluluğunca sosyal medya üzerinden düzenlenen “İlham Veren Konuşmalar” isimli etkinliğin ilk konuğu Prof. Dr. Emre Alkin oldu. Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Şentürk moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ne Oldu, Ne Oluyor, Ne Olacak?” isimli söyleşide, Prof. Dr. Alkin, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Koronavirüs sebebiyle evde kaldığımız süreçte aile bireylerinin birbirlerini daha yakından tanıma imkanı yakaladıklarını belirten Prof. Dr. Akil, “yüzleşme”, “kendi kendini yetme”, “sabır” kavramlarının bu dönemin en önemli kodları olduğunu kaydetti. İnsanların önce kendini tanıması gerektiğini vurgulayan Akil, “Kendini okumayan insan, kitap okuyamaz. Okuduğunu anlayamaz. Önce bütün artıların ve eksilerinle kendini sev.” dedi. Akil, ayrıca pandemi döneminin iş hayatına etkilerini de değerlendirirken “Bu süreçte evden de işlerin yürütülebildiğini. Az insanla da verim sağlanabileceğini ve kişiyi değil işi kontrol etmeyi öğrendik.” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 23.04.2020