Uzaktan Öğretim Süreci İle İlgili Akademisyenlere Yönelik Bilgilendirme (Güncel)

Adobe Connect Uygulaması Hakkında Detaylı Bilgi (01.04.2020)

Değerli Akademisyenler;

Uzaktan öğretim sisteminde kullanılacak Adobe Connect uygulaması hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Sanal Ders Kullanım Dokümanları Hakkında (01.04.2020)

Değerli Öğretim Elemanları;

Pandemi dönemi uygulamaları gereğince Üniversitemizde 6 Nisan 2020 tarihinde başlayacak uzaktan öğretim uygulamaları kapsamında “Adobe Connect Sanal Ders Kullanım Dokümanı” ile “Adobe Connect Mobil Sanal Ders Kullanım Dokümanı” hazırlandı.

* Ders yükleme esnasında oluşan sorunlarınızı oidb@sdu.edu.tr mail adresine iletebilirsiniz.

-----

Yüz Yüze Verilecek Uygulamalı Derslerin Belirlenmesi (01.04.2020)

Üniversitemizin Değerli Akademisyenleri,

6 Nisan 2020 tarihinden itibaren başlayacak “Uzaktan Öğretim” sürecinde, yapılması mümkün olamayan ve tarihi daha sonra belirlenecek olan yüz yüze eğitimde verilecek "uygulama dersler", birimleriniz tarafından belirlenecektir. Belirlenen derslerin, sizler tarafından 2 Nisan Perşembe günü saat 23.59'a kadar Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden “Uzaktan Eğitim Ders Tercihleri” bağlantısından sisteme giriş yapılması; yazı ile de Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına iletilmesi gerekmektedir.

Ders İzlence Formu Yükleme Süresi Hakkında (01.04.2020)

Değerli Öğretim Elemanlarımız;

Öğrenci Bilgi Sistemine Ders İzlence Formu yükleme süresi, 2 Nisan Perşembe günü saat 23.59’a kadar uzatılmıştır.

* Uzaktan Öğretim Süreci ile ilgili bu tarihten sonra tüm duyurular Öğrenci Bilgi Sistemi obs.sdu.edu.tr üzerinden yapılacaktır. Bu sebeple Öğrenci Bilgi Sistemine günlük giriş yapmanız önem arz etmektedir.

SDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

----

Kullanılan Ders Sunularının Sisteme Yüklenme Tarihleri (27.03.2020)

Üniversitemizin Kıymetli Öğretim Elemanları;

Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden Adobe Connect uygulaması yardımı ile yürütülecek olan derslerinizin 7.-14. haftalarındaki ders notlarını PDF formatında veya EK-1’de verilen şablon kullanılarak aşağıda yer alan tablodaki tarihlere göre OBS Ders Dokümanları/Yeni Dosya Ekle sekmesine yüklenmesi gerekmektedir.

Ders Materyallerinin Yükleneceği Tarih ve Saatler

7. ve 8. Hafta

27 Mart - 2 Nisan 2020

9. ve 10. Hafta

13 Nisan -16 Nisan 2020

11. ve 12. Hafta

27 Nisan - 1 Mayıs 2020

13. ve 14. Hafta

11 Mayıs -15 Mayıs 2020

Saat 23.59’a kadar

Haftalık ders sunu şablonuna ulaşmak için tıklayınız

----------

Değerli Öğretim Elemanları,

2019-2020 Bahar döneminin geri kalan kısmının uzaktan öğretim yöntemi ile sürdürülebilmesi için alınan 24.03.2020 tarihli Senato kararı, e-maillerinize gönderilmiş olup; konu hakkındaki güncellemeler ve bilgilendirmeler, e- posta olarak sizlere iletilecektir.

--------------

Uzaktan Öğretim Hazırlık Dokümanları Hakkında (25.03.2020)

Kıymetli Öğretim Elemanları,

6 Nisan 2020 tarihinden itibaren üniversitemiz, 2019-2020 Bahar dönemine ait öğretim sürecini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden Adobe Connect uygulaması yardımı ile uzaktan öğretim yapacaktır. Bu nedenle bazı iş ve eylemlerin öğretim elemanlarımız tarafından yapılması gerekmektedir. Bu konu hakkındaki bilgilendirme sizlere, e-posta olarak sizlere iletilmiştir. Ayrıca e-postalarınıza gönderilen dosyalara, kullanıcı adınızla giriş yaparak obs.sdu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 26.03.2020