Genç Mühendisler “Everest’20” ile Geleceğine Yön Veriyor

Üniversitemiz Endüstri ve Kalite Topluluğu tarafından “Fikirler Labirentinde Kendini Bulmaya Hazır mısın?” sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Everest’20”, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan SDÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Özdemir, etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Topluluk Akademik Danışmanı Mühendislik Fakültesi Arş. Gör. Emine Rumeysa Kocaer, EVEREST isminin “endüstri”, “verimlilik”, “rekabet” ve “strateji” kavramlarının baş harfinden oluştuğunu söyledi. Kocaer, endüstrinin rekabeti de beraberinde getirdiğini belirterek kişinin kendini geliştirip öne çıkabilmesi için verimliliğin doğru bir stratejiyle artması gerektiğini vurguladı. Arş. Gör. Kocaer, sözlerini “Endüstri, verimlilik, rekabet, strateji kelimeleri bir yapboz gibi birbirini tamamlar.” diyerek noktaladı.

Mühendislerin yaşamımızın her alanına büyük katkılar sunduğunu söyleyen Türk Kızılayı Kök Hücre Bölge Sorumlusu Uzman Biyolog Pınar Gümrükçüoğlu, kan ve kök hücre bağışının önemini vurgulayarak “Mühendisler, yaşam kalitemizi artırıyor. Biz de Türk Kızılayı olarak kök hücre hastalarımızın yaşam kalitesi için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Tink Teknoloji ve İnsan Kolejleri Kurucusu Zeynep Dereli de katılımcıları “21. yüzyılda bireyleri nasıl yetiştiririz?” sorusunu yöneltti. Teknoloji dilinin İngilizce olduğunu kaydeden Dereli, günümüz gençlerinin e-sosyal bireyler olduğunu belirterek teknolojiyle iç içe olan gençlerin aynı anda birçok işi yapabildiklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında Veteriner Hekim Fatih Demirbağ, Yazar- Marka Stratejisti Özel Oytun Türkoğlu, Hoagard Kurucusu Çağrı Ayten, Satış Profesyoneli Eğitmen Volkan Yörütken, Aygaz İnovasyon ve Fikri haklar Sorumlusu Kadir Aslantaş, Netcad CEO Ali Güven, Loft Ticari Direktörü Aydın Süha, Antalya Bilim Üniversitesi TTO Koordinatörü Dr. Ali Cem Başarır, Doğu- Batı Dostluk ve Barış Ralli Kurucusu Nadir Serin, İnternet Stratejisti Atıf Ünaldı, CYO- Piksel Akademi Kurucu Ortağı Arifham Aydın öğrencilerle bir araya gelerek mesleki tecrübelerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 05.03.2020