Erkin Şahinöz ile Ekonomi Üzerine

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü ile Ekonomi ve Yönetim Topluluğunca düzenlenen “Ekonomi Söyleşileri” kapsamında Stratejik Yönetim Danışmanı Erkin Şahinöz, öğrencilerle buluştu.

İİBF konferans salonunda gerçekleştirilen “Yıkıcı İnovasyon” isimli etkinlikte hayatımızın her alanında teknolojik dönüşümle birlikte olduğumuzu belirten Erkin Şahinöz, geleceğin ekosisteminin bugünden farklı olacağının altını çizdi. Yeni iş dünyasında rekabet edebilmek için kazanılması gereken yetkinliklerden bahseden Şahinöz, öğrencilere “Kendi hayatınızın yazarı olmak istiyorsanız ‘Ya okumaya değer bir şeyler yaz ya da yazılmaya değer bir şeyler yap’ sözünü hatırlayın.” dedi.

1997 yılının ekim ayında yayınlanan “Dünyanın En Değerli Şirketleri” sıralamasında petrol ve ağır sanayi şirketlerinin ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Şahinöz, “2008-2009 yılındaki sıralamada Çinli şirketler ilk sıradaydı. 2015 verilerine göre de ilk sırayı alemin kralı olarak nitelendiren Apple aldı, sıralama Google, Amazon olarak devam etti. 20 yıl sonra belki bu şirketler de olmayacak.” dedi.

Endüstri alanında yaşanan gelişmelere değinen Şahinöz, geçmişin insanoğluna ilham verdiğini belirterek “Bugün iş modellerinde önemli olan bir konuda her şeyi bilmek değil, bir şeyin her şeyini bilmek kadar her şeyin de bir şeyini bilmek gerekiyor. Yapay zekayı, pazarlamayı ve stratejiyi bilmeden savaşmamız imkansız. Bir ömrünüze üç, beş kariyer sığdırmak zorundasınız. Markalaşma şimdi herkesin gündeminde fakat önemli olan az bilinen doğruyu çok bilinen haline getirmektir.” diye konuştu.

Yayın Tarihi: 05.03.2020