“BEST Career Day” Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu (BEST Isparta) tarafından “Baştan Sona” isimli bir etkinlik düzenlendi. Mühendislik Fakültesi E-8 konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, alanlarında uzman isimler tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.

Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren BEST Isparta Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yıldırım, “Üç bin üyesi ile BEST, güçlendirilmiş çeşitlilik ve ortak zemin oluşturarak öğrencileri geliştirme odaklı çalışmalara devam ediyor. Temel hedeflerimiz öğrenmek, eğlenmek, arkadaşlık, esneklik ve kişisel gelişimi sağlamaktır.” dedi.

“Senin Başarı Tarifinde Neler Var?” isimli sunumu ile öğrencilerle buluşan Metro Toptancı Market İnsan Kaynakları Müdürü Murat Ayaydın, geleceğin mühendis adaylarına başarıya giden yolları anlattı.

“Kendinizi Sürekli Geliştirin”

Dünyanın olduğu gibi genç beyinlerin de kendilerini sürekli yenilemesi gerektiğine değinen Murat Ayaydın, “Her şey sizinle başlayıp sizinle bitiyor. Navigasyon gibi bulunduğunuz konumdan olmak istediğiniz yere gitmek için yollar bulup çalışmanız gerekiyor. Kendiniz olun ve kendinizi sürekli geliştirin.” diye konuştu.

Daha sonra Manisa Termoteknik Fabrikası Ar-Ge Departmanı Kısım Yönetici Alper Attias, yapay zekâ ve algoritmaların geleceğimizi mi yoksa sonumuzu mu hazırladığı sorusuna cevap aradı. Alper Attias, tarihin dönüm noktalarındaki gelişimlere ve değişimlerine değindiği konuşmasında insan vücudunun, fiziksel ve genetik yapısının yapay zekadan etkilenme derecesini katılımcılara aktardı.

“Dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor”

Yapay zekânın yaşamın her alanında var olduğuna dikkati çeken Alper Attias, “Dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor. Dünyanın gelişimiyle birlikte hareket etmeli, katkı sağlamalı ve gelişmelerden geri kalmamalıyız. Bunların hepsinin yolu eğitimden geçiyor. Eğitimimizi ve altyapımızı buna göre organize etmeliyiz.” dedi.

Etkinlik, Vakıfbank AR-GE ve Yenilik Başkan Yardımcısı Ersan Bilik, Koton Planlama ve Geliştirme Müdürü Murat Akarsu ve GAP Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Onur Yüksel’in konuşmaları devam etti.

Yayın Tarihi: 04.03.2020