Geleceğin Mühendis Adayları SDÜ’de Yarıştı

Lise öğrencilerinin sorunlara yenilikçi ve gerçekçi çözümler üretme becerisini geliştirmek amacıyla Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu BEST Isparta tarafından “Isparta Liselerarası Mühendislik Yarışması” düzenlendi. Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi, Isparta TED Koleji ve Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencilerinin katımlıyla gerçekleştirilen programda, öğrenciler 4’er kişilik takımlar kurdu.

“HBEC’20”nin liseler ayağı 8-10 ve 11 Şubat’ta gerçekleştirilerek, finalist takımlar belirlendi. Yarışma kapsamında katılımcı öğrenciler kendilerine verilen problemleri kısıtlı malzemelerle ve kısıtlı zaman aralığında yaratıcılıklarını ve kabiliyetlerini kullanarak çözmeye çalıştılar.

Etkinlik kapsamında öğrencilerle bir araya gelen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Köse, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bulut Güneş, mühendislik mesleği, motivasyon ve mühendisliğin önemini aktaran “Mühendis Olmak” isimli konuşmalarını gerçekleştirdi. Garage Atlas şirketinin katılımıyla “VR Gözlük” workshop’u düzenlendi; “Topluluk Önünde Konuşma Ve Sunum Teknikleri” eğitimi verildi.

“HBEC’20” son gününde ise finalistler, SDÜ Mühendislik Fakültesinde ağırlandı. 6 saatlik çalışma süresi boyunca birinci olmak için çalışan finalist takımlar, jüriye sunumlarını gerçekleştirdi.  Yapılan değerlendirmeler sonucunda Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencileri yarışmayı birinci olarak tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 26.02.2020