Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu SDÜ Öğrencileri İle Buluştu

Üniversitemiz Sağlık ve İyilik Hareketi Topluluğunca düzenlenen konferans ile Hacettepe Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri ile buluştu.

“Bilime Yön Veren 100 Türk”ten biri olarak da tanınan Prof. Dr. Haznedaroğlu, Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta genç nesle olan güvenini dile getirerek azimli hekimler ile ülkemizin adını tüm dünyanın duyabileceğini söyledi.

İlk yerli ilaç olarak tarihe geçen “Ankaferd Bloodstopper” hakkında da katılımcıları bilgilendiren ve ilacın klinik çalışmalarında araştırmacı olarak yer alan Prof. Dr. Haznedaroğlu, kanamayı çok kısa bir zamanda durduran, vücut dışı yaralanmalar, travmatik kesikler, diş operasyonları, spontan ya da cerrahi girişimler sonrası oluşan minör ve majör kanamaların durdurulmasında kullanılan ilaç için 300’e yakın bilim insanının emek verdiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26.02.2020