"Rekabet Hukuku" SDÜ’de Ele Alındı

Üniversitemiz Hukuk ve Adalet Topluluğu tarafından düzenlenen "Rekabet Hukuku" adlı etkinlik Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Hukuk ve Adalet Topluluğu Başkanı Enver Halıcı, topluluk olarak hukukun güncel sorunlarını ele alarak tartıştıklarını ve çözüm yolları aradıklarını belirtti.

Sözlerine rekabet hukukunun temel amacının toplumsal refahın artışını sağlamak olduğunu ifade ederek başlayan Rekabet Uzmanı İbrahim Hilmi Koçak, tüketicinin haklarının korunması ve iktisadi etkinliğin sağlanmasının rekabet hukukunun ilk hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Daha fazla tüketiciye ulaşmak için şirketlerin farklı yollara başvurduğunu ve bu yolların denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Koçak, "Tüketiciyi kazanmak için şirketler arasında haksız rekabetin oluşmasını bu yüzden tüketicilerin olumsuz etkilenmesini önlüyoruz. İktisat ile her zaman etkileşim içerisindeyiz." dedi.

Tüketicinin Yanındayız

Piyasada yaşanan yapısal veya geçici aksaklıklara da değinen Rekabet Uzmanı İbrahim Hilmi Koçak, bu süreçte yaşanan aksaklıkları en aza indirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 20.02.2020