“Yoğun Bakımcı Gözüyle Palyatif Bakım” Toplantısı Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı ile Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından düzenlenen ‘Yoğun Bakımcı Gözüyle Palyatif Bakım’ toplantısı, hastane konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar ve Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pakize Kırdemir’in yaptığı açış konuşması ile başladı. Daha sonra Dr. Öğretim Üyesi Pınar Karabacak “Isparta’da Palyatif Bakım Hizmetlerinin Gelişimi” konulu bir sunum yaptı.

Toplantının devamında Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Hülya Sungurtekin ‘Palyatif bakımın tanımı amacı yönetmelikler’, Trakya Üniversitesinden Prof. Dr. Dilek Memiş ‘Hasta kabul-red ve taburculuk kriterleri’, Prof. Dr. Hülya Sungurtekin ‘Palyatif bakımda basamak ve modeller’, Dr. Öğretim Üyesi Eyyüp Sabri Özden ‘Hasta ve yakınının eğitimini nasıl yapalım’, Prof. Dr. Dilek Memiş ‘Palyatif bakımda nutrisyon’, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Soner Özcan ‘Basınç yarası bakımı’ ve Prof. Dr. Pakize Kırdemir ‘Palyatif bakımda ağrı tedavisi’ konuları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 29.01.2020