Öğrenme Yönetim Sistemi Anlatıldı

Bilişim sistemlerinin gelişmesiyle birlikte eğitimde dijital sistemlerinin önemi de giderek artıyor. Bu kapsamda Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından moodlerooms öğrenme yönetim sistemi, blackboard collaborative sanal sınıf çözümü ve blackboard uzaktan eğitim ve öğrenme çözümleri hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantı, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, üniversitemiz akademik personeli ile ilgili idari birim personellerinin katılımıyla Mühendislik Fakültesi E-4 Blok 106 nolu salonda gerçekleştirildi.

Eğitimde dijitalleşmenin önemli bir adımı olan e-öğrenme sistemi hakkında bilgilerin verildiği toplantının açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ayyıldız, uzaktan eğitim sistemleri kurmanın yanı sıra bir merkez oluşturduklarını söyledi. Pilot uygulamanın haziran sonuna kadar devam edeceğini belirten Prof. Dr. Ayyıldız, yapılacak pilot çalışma ile süreç içerisinde oluşabilecek sıkıntıların ve eksikliklerin tespit edileceğini belirtti.

Blackboard Türkiye çözüm mühendisi Mustafa Güçlü, teknoloji destekli eğitim imkanı veren e-öğrenme platformu hakkında bilgi vererek öğrenci ile eğitim materyalleri ve öğrenci ile öğretmen arasındaki etkileşimi izleyen uygulama içeriğini anlattı.

Yayın Tarihi: 22.01.2020