GÜNKAF’20’nin İlk Paydaş Toplantısı Yapıldı

Bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde 16-17 Mart 2020 tarihlerinde Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek “Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF’20)”nın ilk paydaş toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Antalya Akev Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitelerinin temsilcileri katıldı.

Doğu Yerleşkesi VIP Salonunda gerçekleştirilen toplantıda üniversiteler bünyesinde faaliyet gösteren kariyer merkezlerinin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Üniversitemiz Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dicle Özdemir Küçükçapraz, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından 2019 yılında “Yetenek Her Yerde” teması ile genç yetenekleri bir araya getirmek amacıyla başlatılan bölgesel kariyer fuarlarından biri olan GÜNKAF’20 hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sertaç Selim Sarıca da öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla oluşturulan “Yetenek Kapısı” uygulamasını anlattı.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu fuara ilişkin beklentiler ve fuarın öğrencilere kazandıracakları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantının ikinci oturumunda ise fuarın içeriği hakkında bilgi alışverişinde bulunularak, ortak hareket etme konusunda fikir birliğine varıldı. Son olarak katılımcılar, fuar alanını gezdi.

Yayın Tarihi: 06.01.2020