Bozkurt Belediyesinin İlk Kadın Başkanından Öğrencilere Tavsiyeler

Süleyman Demirel Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen “Kent, Kadın ve Yerel Yönetimler” konulu panel Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in katılımı ile gerçekleştirildi.

“Kentsel Dönüşüm Panelleri-5” kapsamında, İİBF A salonunda gerçekleştirilen panelde kadınların gözünden kentin yönetimi ve kadınların siyasette yaşadıkları zorluklara yer verildi.

Gençlik döneminde girdiği siyasi süreci anlatan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Ailemin aktif siyasette yer alması beni de siyaset arenasına dahil etti. 21 yaşında parti il başkan yardımcılığı ile bu serüven hızlandı. Bugünlere gelerek Denizli’deki ilk kadın belediye başkanı ve ilk eczacılık mesleği sürdüren belediye başkanı oldum.” diye konuştu.

“Hata Yapma Lüksümüz Yok”

Kadın siyasetçilerin aktif siyasette neredeyse yok hükmünde oluğunu ve kadınlardaki cesaretin yeterli olmadığını ifade eden Çelik, “Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren sadece 150 kadın belediye başkanı olmuştur. Siyasette cinsiyet konuşulmaz ama onlarca erkek belediye başkanı içerisinde kadın belediye başkanının küçük bir hatası bile dile gelebilir. Bizim kadınlar olarak hata yapma lüksümüz yok.” dedi.

Belediye başkanlığına uzanan süreçte yolda karşılaştığı zorluklara ve buna ilişkin ürettiği çözümlere değinen Birsen Çelik, kadın olarak siyasete girmenin hem çok zor hem de ağır sorumluluk gerektirdiğini vurguladı. Birsen Çelik şöyle konuştu: “En başta bir kadın olarak siyasete girmek zordur. Ağır sorumluluklar alarak işe başladım. Düşünce yapım ile benimkinden farklı düşüncelere sahip bireylerin bulunduğu bölgede seçime girmek beni daha da zorladı. Fakat bunu sevgi ve muhabbet ile aştım. Biz kadınlar olarak doğru ayakkabı ile ileriye gitmeliyiz çünkü biz düşersek aile, toplum ve ülke düşer.”

Yayın Tarihi: 24.12.2019