Şair-Yazar Yavuz Bülent Bakiler Öğrencilerle Buluştu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen "Şair-Yazar Yavuz Bülent Bakiler’le Hasbihal" konulu söyleşi ile “Kılıçlar ve Kalemler”, “Unutamadıklarım”, “Harman” gibi birçok eser kaleme alan Şair-Yazar Yavuz Bülent Bakiler öğrencilerle bir araya geldi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Türk Edebiyatına hizmet ettiğini ifade ederek sözlerine başlayan Yazar Bakiler, "Beni Türk Edebiyatının vazgeçilmezi, büyük ustası olarak tabir ediyorlar fakat ben sadece Türk Edebiyatının hizmetkârıyım. Bizler Türk ve Müslüman olarak çok okumalı ve araştırmalıyız." diye konuştu.

"Okumak Zenginleşmektir"

Yeterince okuma ve araştırma yapılmamasının insanlar arası iletişimde ve toplum içerisinde sıkıntılar oluşturduğuna değinen Yazar Bakiler, "Okumak, zenginleşmek ve dünyayı keşfetmektir. Ben kendi hayatımda okudukça cahil olduğumu gördüm ve kitaplara sımsıkı sarıldım." dedi.

Türkçenin doğru şekilde kullanılması ve dilin gelişiminin takip edilmesinin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Yazar Bakiler şunları söyledi: "Okumak, araştırmak ne kadar öneme sahipse dilin doğru biçimde kullanılması da o kadar önemlidir. Sadece öğrenciler değil devlet adamları, eğitimciler ve toplumun her kesimi okumalı ve dilin kullanımına özen göstermeli."

“Ayakta Kalacak Tek Miras Dildir”

Kitapların unutulmaya başlandığını vurgulayan Yazar Bakiler, kitapsız ve kütüphanesiz tek bir Türk evinin dahi bulunmaması gerektiğine işaret ederek  “İnsanların beyninde çiçekler açmalı bu da ancak kitaplar ile mümkün. Ülkemizin, kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için kitapları en iyi dostumuz olarak görmeliyiz. Bu sayede elde ettiğiniz başarılar devletimizin geleceğine zenginlik katacaktır." şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda Şair-Yazar Yavuz Bülent Bakiler kaleme almış olduğu "Şaşırdım Kaldım", "Ben Anadoluyum" ve “Sivas’ta Yoksul Çocuklar” adlı şiirlerini seslendirdi.

Güncelleme Tarihi: 24.12.2019