SDÜ’den Uluslararası Sempozyum

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Erasmus Ofisi tarafından “From Unity in Diversity in European Higher Education to Academic Mobility and Cooperation Projects with Partner Countries: Past, Now and Future of KA107 and CBHE” başlıklı Erasmus+ projeleri özelinde uluslararası sempozyum düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumda, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi uluslararası ofis temsilcileri, Üniversitemiz fakülte/bölüm/enstitü/anabilim dalı koordinatörleri, Isparta Valiliği ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı temsilcileri katıldı.

Akademik Oda Orkestrasınca sunulan müzik dinletisinin ardından başlayan sempozyumun ilk oturum konuşmalarını gerçekleştiren Ürdün Ulusal Erasmus Ofisi Direktörü Prof. Dr. Ahmad Abu- El-Haija, Ürdün Yükseköğretim Kurumlarının uluslararasılaşma süreci hakkında bilgi verdi. Filistin Ulusal Erasmus Ofisi Direktörü Prof. Dr. Nedal R. Jayousi de Filistin Yükseköğretim Kurumlarının uluslararasılaşma deneyimlerini aktardı. Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Uzmanı Ahmet Fatih Işık, Erasmus+ programının Türkiye'deki son 5 yıllık durumunu ele aldı.  İngiltere Büyükelçiliği Fon Koordinatörü Aslı Akçayöz de Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla oluşturulan Newton-Katip Çelebi Fonu çağrılarına ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Programın öğleden sonraki oturumunda Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107) ve Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme projelerine ilişkin ülke deneyimlerinin paylaşıldığı sunumlar yer aldı.

Uluslararası Konukların “Keşif Isparta” Yolculuğu

“From Unity in Diversity in European Higher Education to Academic Mobility and Cooperation Projects with Partner Countries: Past, Now and Future of KA107 and CBHE” konulu uluslararası etkinliğin ikinci gününde “Keşif Isparta” gezisi düzenlendi.

Gezinin ilk durağı, Roma dönemi mimarisinin en iyi örneklerini yansıtan “Aşkların ve imparatorların şehri” olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti oldu. Birçoğu günümüze kadar ulaşan, tiyatro ve opera, kütüphane, meclis, konut, hamam, yüzyıllardır akan çeşme gibi yapılar konukların ilgisini çekti.

Gezinin devamında ise Lidya'nın son hükümdarı Kroisos tarafından kurulduğu ve ilk adının da "Krozos" olduğu varsayılan Eğirdir hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Yedi renkli göl olan Eğirdir Gölü’nün eşsiz doğasına karşı Akpınar Yörük Çadırında katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Sempozyum programını görmek için tıklayınız

Yayın Tarihi: 20.12.2019