Kurumsal İşletmeler İşgören Seçimini Yaparken Hangi Noktalara Dikkat Ediyor?

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince düzenlenen İşletme Bölüm Seminerlerinin ilki “Kurumsal İşletmelerde İşgören Seçimi” konulu seminer İİBF B salonunda gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Türkmen Holding İnsan Kaynakları Direktörü Zeynep Akkuş Üniversitemiz öğrencileri ile bir araya geldi.

“Kurumsal İşletmelerde İşgören Seçimi” konulu sunumu ile öğrencilerle buluşan Türkmen Holding İnsan Kaynakları Direktörü Zeynep Akkuş, yeni mezunların iş hayatına adım atarken nelere dikkat etmesi hususunda bilgiler verdi.

“Ön Görüşme ve Hazırlık Önem Taşıyor”

Kurumsal işletmeler veya şirketlere yapılan iş başvurularının olumlu sonuçlanmasından sonra yapılacak ön görüşmede adayların kurum hakkında araştırma yapmaları gerektiğini belirten Zeynep Akkuş, “Çalışmak istediğiniz kurumu iyi araştırın. Mülakat sırasında kurum ile ilgili sorulara net yanıt vermeniz olumlu bir iz bırakacaktır. Mülakat toplumumuz tarafından işverenin adayı sorgulaması olarak algılanıyor fakat mülakat iki yönlü bilgi alışverişidir. Aday ve işveren karşılıklı sorular ile birbirlerini tanımalıdır.” dedi.

Ön görüşme ve mülakat öncesi dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Zeynep Akkuş, şöyle konuştu: “Öncelikle kendinizi iyi tanıtmalısınız. Görüşmelerden önce telefon ile verilen bilgileri not almalısınız. “Net ve basit cümleler kurmak”, “daha önceden çalışmışsanız bu kurumlardan referans belirtmek”, “önyargılardan sıyrılmak” ve “görüşme öncesi yapacağınız araştırmalar” sizi diğer kişilerden bir adım öne taşıyacaktır.”

Etkinlik öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19.12.2019