Prof. Dr. Mathias Schüz’den “Girişimcilik ve Sorumluluk Taşıyan Liderlik” Üzerine Konferans

Üniversitemiz Politika Tasarım Topluluğunca 17’nci ANSİAD Girişimcilik Günleri kapsamında düzenlenen “Girişimcilik ve Sorumluluk Taşıyan Liderlik” adlı konferans Mühendislik Fakültesi E-8 Amfisinde gerçekleştirildi.

Zürih Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İşletme ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mathias Schüz’ün konuk olduğu konferansta “risk yönetimi” ve “yönetim etiği” konularına ilişkin bilgiler verildi.

Konferansın dört amaç üzerine kurulu olduğuna vurgulayarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Mathias Schüz, “Sizler için dört ana hedefi olan bu konferansta, “perspektif değişikliği sağlamak”, “sorumluluk ve etik kavramını kazanmak”, “sorumluluk taşıyan liderlik yolunda hassasiyeti kavramak” ve “şirketlerde verilen kararlardaki açmazları anlamak” gibi çözülmeyen soruları ele alacağız.”dedi.

Günümüz iş dünyasında değer yaratma zincirinde hakkaniyet ve sorumluluğun önemine dikkati çeken Prof. Dr. Schüz, “Hakkaniyetli bir şekilde çalışmak için etiğin altın kuralı “sana nasıl davranılmasını istiyorsan öyle davran” cümlesini prensip olarak kabul etmek gerekir. Ayrıca başarılı bir şirket kurmanın yolu gerçek anlamda sorumlu bir lider olmaktan geçer.” dedi.

Firmalar Teknolojik Güçleri Dikkate Almalı

İşletmeler ve girişimcilerin etik kavramını giderek daha çok benimsemesinin nedenlerini ifade eden Prof. Dr. Schüz, “ Şeffaflık, azalan kaynaklar ve artan paydaş beklentisi gibi işletmeler artan sorunları çözebilmek için birlikte çalışmak zorundalar.” diye konuştu.

Yayın Tarihi: 13.12.2019