Dekanların Gözünden SDÜ FEF’in Dünü Bugünü

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin dünü ve bugünü, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde düzenlenen “Fen Edebiyat Fakültesinin Kuruluşu ve Gelişimi” konulu etkinlikte anlatıldı.

Fen Edebiyat Fakültesince gerçekleştirilen etkinlik, Akademik Oda Orkestrasının verdiği konser ile başladı. 1992 yılından bugüne dekanlık görevinde bulunan akademisyenlerin de katılım gösterdiği etkinliğin açış konuşmasını, FEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Tabur yaptı. Fen Edebiyat Fakültesinin üniversitenin üçüncü büyük fakültesi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Tabur, “Bizi yetiştirenler birinci,  bizler ikinci, bizlerden sonraki öğretim üyeleri de üçüncü kuşağı oluşturuyor. Biz bugün Fen Edebiyat Fakültesinde üç kuşağı birleştirmiş oluyoruz. Bu çok gurur verici. 1994 yılında araştırma görevlisi olarak göreve başladığımda değerli dekanım Prof. Dr. Bayram Kodaman’dan bürokrasiyi, bürokrasinin usul ve esaslarının ne olduğunu öğrendim. Daha sonra her dekanımdan bilgi, görgü, dostluk, arkadaşlık, bilimsel bakış açısı açısından destek gördüm. Onlara bize vermiş oldukları emekten dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Fakültenin akademik çalışmaları ve sosyal etkinliklerinden dolayı üniversitemizin dinamiklerinden birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Tabur, hedeflerinin bugüne kadar görev yapan dekanlardan alınan vizyonu geliştirerek daha ileriye taşımak olduğunu söyledi. Çağı yakalamak ve çağın ilerisine geçmek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Ali Tabur, bunu vizyon edindiklerini söyleyerek fakültenin akademik, idari yapılanması ve öğrenci sayısı hakkında bilgi verdi.

Ardından Üniversitemiz FEF Kurucu Dekanı Prof. Dr. Bayram Kodaman bir konuşma yaptı. Öğrencilik yılları ve meslek yaşantısı hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Prof. Dr. Kodaman, Ankara Üniversitesinden mezun olduktan sonra görev yaptığı üniversitelerden bahsetti. Prof. Dr. Kodaman,  salonda bulunan dekanlar ve öğretim üyelerinin çoğunun öğrencisi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde dekanlık görevinde bulunan Prof. Dr. Bayram Kodaman, Prof. Dr. Abbase Güleren Alsancak, Prof. Dr. Nurten Özçelik, Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, Prof. Dr. Ali Kökçe ile Prof. Dr. Mehmet Gürdal’ın katılımıyla gerçekleşen panele geçildi.

Prof. Dr. Bayram Kodaman’ın ardından dekanlık görevini yürüten Üniversitemiz FEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abbase Güleren Alsancak, fakülteye katkıda bulunabilmek adına gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Alsancak, “O yıllarda yardımcı doçent olarak görev yapan arkadaşlarımız bugün profesör olarak karşımızdalar. Ben SDÜ’de olmaktan onur duyuyorum. Meslek hayatım boyunca gençlerle bir arada olmaktan her zaman çok mutlu oldum. Onlarla birlikte kendimi de geliştirdim.” dedi.

Üçüncü dönem dekanlık görevinde bulunan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Özçelik ise fen edebiyat fakültelerinin üniversitelerin en temel taşı olduğunu vurgulayark şunları kaydetti: “Yıllar çok hızlı geçiyor. Güzel anılar biriktirmek lazım. 26 yıldır SDÜ’deyim. Ülkemiz için güzel işlerde bulunmak insanı güzelleştiriyor. Bir yerden ayrılırken gözlerine bakmaktan kaçmayacağınız işler yapın.”

Dördüncü dönem dekanlık görevini yürüten FEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ayvaz ise mesleğe Elazığ’da asistan olarak başladığını dile getirerek 27 yıldan bu yana da Isparta’da görev yaptığını söyledi. Her zaman gençlere katkı sağlamayı hedeflediklerinin altını çizen Prof. Dr. Ayvaz, “Fen ve edebiyat, gençlerle birlikte daha ileriye gidecek. Bizler öğrencilerimizin belirli bir yere geldiğini görünce çok mutlu oluyoruz.” diye konuştu.

Beşinci dönem dekanlık görevini yürüten Üniversitemiz FEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kökce de meslek hayatının 45. yılını yaşadığını belirterek etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Kökce, sözlerini fakültenin gelişimine katkı sağlayan akademik, idari personele teşekkür ederek sonlandırdı.

Altıncı dönem dekanı Üniversitemiz FEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gürdal da “Süleyman Demirel Üniversitesini bir aile, kendimi de bu ailenin bir bireyi olarak görüyorum. Görev süremde her zaman üniversiteye ne katabilirim diye düşündüm ve bu doğrultuda çalıştım. Etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız da Üniversitemize önemli katkı sağlayan akademisyenleri “Fen Edebiyat Fakültesinin Kuruluşu ve Gelişimi” konulu etkinlikte ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dekanlık görevinde bulunan akademisyenlere plaket takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 03.12.2019