SDÜ Üniversite-Kent Buluşmaları Kapsamında AGD Isparta Şubesini Konuk Etti

Süleyman Demirel Üniversitesinin fiziki alt yapısı ve teknik donanımını daha yakından tanıtmak amacıyla başlattığı üniversite-kent buluşması kapsamında, Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Isparta Şubesi, SDÜ’nün konuğu oldu.

İlk olarak Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret eden konuklar, Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Biyomühendislik Araştırma Birimi, İlaç, Tıbbi Cihaz ve Dermokozmetik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Kozmetik Ürün Geliştirme Laboratuvarını gezerek bilgi aldı.

Daha sonra Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezini ziyaret eden Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi üyelerine, özel koleksiyonların yer aldığı Halı Müzesi, Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Çalgı Belgeliği, Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tanıtıldı.

Isparta’nın gelişimine önemli katkıları bulunan SDÜ hakkında görüşlerini aktaran Anadolu Gençlik Derneği Şube Sekreteri Şükrü Kutlu, Dernek olarak gençlerin ahlak ve manevi yönler dışında bilimsel olarak da gelişmesine destek olmayı amaçladıklarını söyledi. Kutlu, başlatılan bu proje ile teknik alanda ve bilimsel anlamda önemli gelişmeler gösteren SDÜ’nün çalışmalarını yerinde inceleme imkanı elde ettiklerini söyleyerek mutluluğunu ifade etti.

Ziyaretlerin ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Rektörlük toplantı salonunda, üyelere üniversitemizde yapılan çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 28.11.2019