İletişimdeki Temel Konu ve Gelişmeler “İletişim Günü”nde Ele Alındı

Süleyman Demirel Üniversitesi Endüstri ve Kalite Topluluğunca düzenlenen “Sektör Günleri” kapsamında düzenlenen “İletişim Günleri” konferansı Mühendislik Fakültesi E-8 konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Redfiber Telekomünikasyon Kurucu Ortağı Aydoğan Kaleli ve üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Seyfi Kılıç, öğrencilere “İletişimsizlik Nedenleri” ve “Türkiye’de Telekomünikasyon Sektörü ve Kariyer” konuları hakkında bilgiler verdi.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Endüstri ve Kalite Topluluğu Başkanı Siraç Burak Kayapınar, düzenledikleri etkinliklerle amaçlarının kariyerlerinin başında olan mühendis adayları ile alanında uzman kişileri bir araya getirmek olduğunu söyledi.

“Empati ile uzlaşılan iletişimde çatışmalar kendine yer bulamaz”

Bireylerin “ben” merkezli düşünceleri nedeniyle iletişim problemleri yaşandığına dikkati çeken Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Seyfi Kılıç, “İletişimin sağlıklı olabilmesi için ben merkezli düşünceler yerine empati kurulması gerekiyor.  Empati ile uzlaşılan iletişimde çatışmalar kendine yer bulamaz.” dedi.  İletişim kazalarını ve gürültü faktörlerini iletişimsizliğin nedenleri olarak tanımlayan Dr. Öğr. Üyesi Kılıç, “İletişim kurmaya çalışan bireyler arasında iletişim kazaları ve gürültü olarak tabir ettiğimiz kültürel, inançsal veya duygusal farklılıklar iletişimin olumsuz sonuçlanmasına neden olmaktadır.” diye konuştu.

Dünyadaki dijitalleşme oranlarına değinerek sözlerine başlayan Redfiber Telekomünikasyon Kurucu Ortağı Aydoğan Kaleli ise “Gelişen teknoloji ile dünya yeniden şekilleniyor. Telekomünikasyon sektörü teknolojik gelişmelerin temelini oluşturuyor. Bu denli önem taşıyan sektör, ülkemizde de hak ettiği değeri yakalamış durumda.” ifadelerine yer verdi.

Telekomünikasyon şirketlerinin sayısının her geçen gün arttığını ve bu alanın Cumhuriyet tarihinden bu yana en çok yatırım yapılan sektör olduğunu belirten Kaleli, “Artık bizler internet hizmeti değil hız satın alıyoruz. Tıp, astronomi, çevre ve enerji alanlarında bilgi işlem uzmanlıkları adı altında farklı meslek grupları ortaya çıkmaya başladı.” dedi.

Yayın Tarihi: 21.11.2019