Arş. Gör. Özal Çiçek’in Doktora Tezi “Övgüye Değer” Bulundu

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Arş. Gör. Dr. Özal Çiçek’in “Türkiye’de Şeker Fabrikalarının Özelleştirilmesinin Üretici Sınıflar Üzerindeki Etkileri ve Alternatif Model Arayışları” başlıklı tezi, övgüye değer bulundu.

Türkiye’de sosyal politika disiplininin öncülerinden; Eski Çalışma Bakanı Prof. Dr. Cahit Talas anısına 2012 yılından itibaren sosyal politika alanında yazılan doktora ve yüksek lisans tezlerine verilen “Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü” 2019 değerlendirme sonuçları açıklandı.

Bu yıl 29 genç araştırmacının başvurduğu ödüllerde, Arş. Gör. Özal Çiçek’in sektördeki isçilerin ve pancar üreticilerinin temel sorunlarını aktaran tezi “Doktora” kategorisinde “Övgüye Değer” bulundu.

Ödül verilme gerekçesi olarak; sosyal politika alanına katkı sağlayacak nitelikte olan tezin güçlü kurgusu ve zengin içeriğinin yanı sıra dayandığı saha araştırmasıyla dikkat çektiği, saha araştırmasında aynı sektörden fakat farklı sosyal sınıftan gelen bireylere yer verilmesinin tezin veri havuzunu zenginleştirdiği; bunun sonucunda da sosyal sınıflar arasındaki sınıf çıkarı gerçeğinin görünür kılındığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 11.11.2019