SDÜ Hastanesinden Büyük Başarı

Güçlü akademik kadrosu ile en kaliteli sağlık hizmetini sunma anlayışını benimseyen Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, büyük bir başarıya imza atarak “Laparoskopik Appleby” ameliyatı ile pankreas kanseri hastasını sağlığına kavuşturdu. Dünya literatüründe ikinci kez yapılan ameliyatı üniversitemizde gerçekleştiren SDÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Çetin, Doç. Dr. Mehmet Zafer Sabuncuoğlu ile Dr. Öğr. Üyesi İsmail Zihni, Dr. Öğr. Üyesi Girayhan Çelik ve Dr. Öğr. Üyesi İsa Sözen ameliyatla ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Recep Çetin, bugüne kadar dünyada sadece bir kez denenmiş olan “Laparoskopik Appleby” adı verilen bu operasyonda; dalak, mide ve pankreasın tamamına yakınının çıkarıldığını ve hastanın sağlıkla taburcu edildiğini ifade etti. Prof. Dr. Çetin, tıp alanındaki tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve en güncel yöntemlerle tedavilerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Zafer Sabuncuoğlu, “Kliniğimize karın ağrısı ve şişkinlik şikayetleriyle başvuran 57 yaşındaki kadın hastamıza yaptığımız tetkikler sonucunda hastamızın pankreasında karın içi organları besleyen büyük damarları da tutmuş olan 7 santimetrelik kitle saptandı. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra ameliyata alınan hastamız herhangi problem yaşanmadan on birinci günde taburcu edildi. Günümüzde artık tüm dünyada yapılan ameliyatlar laparoskopik olarak adlandırdığımız kapalı yöntemle yapılma eğilimindedir. Bu yöntemle yapılan ameliyatlar sonrasında hastalar ameliyat sonrası daha az ağrı duymakta, günlük hayata daha erken dönmektedir ve hastalarda kozmetik olarak da büyük bir ameliyat kesisi izi yerine yaklaşık 1’er santimetrelik birkaç adet kesi izi bulunmaktadır.” dedi.

Doç. Dr. Sabuncuoğlu, amaçlarının dünya cerrahi camiasındaki tüm yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip edip ameliyatları en güncel yöntemlerle yaparak hastalara en iyi şekilde fayda sağlamak olduğunu söyledi.

Haberin videosunu izlemek için tıklayınız

Yayın Tarihi: 07.11.2019