“Isparta Türküsü” Karadağ’da Seslendirildi

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Tenor Ömer Türkmenoğlu, “Senfoni ile Isparta Türküleri”nde yer alan “Gıcır Gıcır Gelir Yarin Kağnısı” isimli türküyü Karadağ'ın başkenti Podgorica'da düzenlenen “Dostluk Konseri”nde seslendirdi. Türkiye-Karadağ diplomatik ilişkilerinin 140. Yıldönümü kapsamında verilen “Dostluk Konseri”ne solist olarak katılan Doç. Tenor Türkmenoğlu, Karadağ Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirdiği eserler dinleyicilerin beğenisini topladı.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Ömer Yöndem yönettiği ve Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ve Karadağ Müzik Merkezi işbirliğinde Karadağ Kültür Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Podgorista Büyükelçiliği katkılarıyla 140 yıldan bu yana ilk kez düzenlendi. Doç. Türkmenoğlu, “Senfoni ile Isparta Türküleri” projesi kapsamında derlenen Isparta türküsünü, ilk defa yurt dışında seslendirdi.

Güncelleme Tarihi: 06.11.2019