SDÜ’de Malnütrisyon ve Nütrisyon Tedavisi Sempozyumu

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı ve KEPAN Derneği tarafından düzenlenen “Malnütrisyon ve Nütrisyon Tedavisi” konulu sempozyum, SDÜ Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa, SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, KEPAN Dernek Başkanı Prof.Dr. Osman Abbasoğlu, Isparta ve çevre illerden çok sayıda doktor, hemşire ve diyetisyen katıldı.

Üç oturumdan oluşan programın açış konuşmasını yapan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pakize Kırdemir, KEPAN Derneğinin uygulamaları hakkında bilgi vererek ve yapılan çalışmaların önemine değindi.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Klinik Nütrisyon Birimi Başkanı Doç.Dr. Filiz Alkaya Solmaz ise hastanedeki uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Programda 1’inci oturumda; KEPAN Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Abbasoğlu, malnütrisyonun önemine değindi. Diyetisyen Pınar Arı ise malnütrisyonun nasıl tanınacağını anlattı.

2’inci oturumda ise Prof. Dr. Mutlu Doğanay, enteral nütriyon ve oral tamamlayıcı ürün kullanımında temel ilkeler konulu sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Osman Abbasoğlu, paranteral nütrisyonda temel kavramları anlattı.

3’üncü oturumda Doç. Dr. Filiz Alkaya Solmaz, yoğun bakım hastalarında nütrisyon, Doç. Dr. Bülent Çetin onkoloji hastalarında nütrisyon, Doç.Dr. Vedat Ali Yürekli nöroloji hastalarında nütrisyonu konulu konuşmalarını gerçekleştirdi. Programda son olarak Prof. Dr. Pakize Kırdemir, akılcı ilaç kullanımını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 24.10.2019