SDÜ IGSİAD Üyelerini Ağırladı

Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı, Yönetim Kurulu ve üyelerini ağırladı. IGSİAD heyetine Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (YETEM), Ön Kuluçka Merkezi ve Halı Müzesi ve Nadir Yazma Eserler Kütüphanesi gezdirildi.

IGSİAD üyeleri Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (YETEM) ve burada yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, “Ön Kuluçka Merkezi”, “Endüstri 4.0 yatırımları”, “Gül ve ıtrî-tıbbi-aromatik bitki laboratuvarı”,  “İlaç etken madde çalışmaları” gibi çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

“Artık Analizler SDÜ’de Gerçekleştirilecek”

Üniversitemizde Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulduğunu belirten Prof. Dr. Terzi, BAKA’nın da destekleri ile yaklaşık 8 milyon liralık finansmanla oluşturulan laboratuvarların ‘Isparta’nın geleceği’ olduğunu söyledi. Gül başta olmak üzere tıbbi ve aromatik bitkilere özgü analizlerin gerçekleştirildiğini kaydetti.  Prof. Dr. Serdal Terzi, şöyle konuştu: “Artık sanayiciler gülyağı ihraç etmek için test ve analizleri yurtdışından yaptırma zorunluluğu ortadan kalkacak. SDÜ test ve analizleri gerçekleştirebilecek.”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı IGSİAD heyetini makamında ağırlayarak üniversitemizin çalışmaları ve gelecek vizyonu ile ilgili sunum yaptı.

IGSİAD heyetine ASELSAN ile işbirliği, “ilaç etken madde çalışmaları”, “sivil havacılık yüksekokulu”, “eczacılık” konularında bilgi veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, araştırma üniversitesi olma yolunda adımlar attıklarını kaydetti.

Yayın Tarihi: 22.10.2019