Rektör Çarıkçı Patent Başvuru Sahipleri ile Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan ve Göller Bölgesi Teknokent Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Terzi, 2018-2019 yılı içerisinde sınai mülkiyet hakkı başvurusunda bulunan akademik personel ile bir araya geldi.

Doğu Yerleşkesi Yemekhanesi VIP Salonda gerçekleşen toplantıda tıp, diş hekimliği, mühendislik, mimarlık gibi birçok disiplinden patent başvurusunda bulunan akademisyenler, çalışmalarını anlattı.Patent Ofisi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Saygın Uslu, yapılan başvuruları titizlikle takip ettiklerini belirterek “Bir sonraki aşama olan tescille birlikte patentlerin ticarileşmesi konusuna da hassasiyetle yaklaşıp, üniversitemize katma değer sağlayacak ticarileşme süreciyle de ilgileneceğiz.” dedi.

Göller Bölgesi Teknokent Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Terzi, üniversitemizden bir yıl içerisinde toplam 22 başvuru yapıldığına dikkati çekti. Bu sayının önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Terzi, başvuruların olumlu sonuçlanmasını dilediğini söyledi. Prof. Dr. Terzi, “Bu yıl üniversitemiz, 22 başvuru yaptı. Yapılan iş, çok kıymetli. Esas olan başvurularımızın sonucunda tescil alabilmek ve bu fikri ticarileştirmek. Bu aşamada Teknoloji Transfer Ofisimizin de çalışmaları olacak. Süreci yakından takip ediyoruz.” dedi. Başvuru sürecinde teknik olarak eksik belge olmadan başvuru yapmaya dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Terzi, “Üniversite olarak daha kaliteli projeler geliştirmeli, ülke ortalamasının üstüne çıkmalıyız. “ diye konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ise üniversitemizin ülke ve dünya genelinde yapılan sıralamalarda edindiği başarılardan söz ederek ülkemizdeki üniversiteler arasında ilk 50 üniversite arasında yer alan SDÜ’nün önemli bir başarıya sahip olduğunu vurguladı.  Prof. Dr. Çarıkçı, 1992 yılında kurulan üniversiteler arasında da ön sıralarda yer alan SDÜ’nün daha üst sıralara çıkması için çalıştıklarını dile getirdi. Sözlerinin devamında girişimcilik endeksini önemsediklerini vurgulayan Rektör Çarıkçı, üniversitemiz bünyesinde yer alan BAP, TTO, Teknokenti bir bütün olarak düşündüklerini ve bu üç birimin Ar-Ge planlamasında büyük önem taşıdığını ifade etti. İlerleyen zamanda bir araştırma üniversitesi olmak istediklerini belirten Rektör Çarıkçı, “Sizlerin yaptığı çalışmalar, fikirler ve başvurularınız çok değerli. Çalışmalarınızın her alanında sizlere destek olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.

Toplantıda, sınai mülkiyet hakkı başvurusunda bulunan akademisyenler de buluşları ve bu buluşların faydaları hakkında bilgi verdi; fikir istişaresinde bulundu.

Yayın Tarihi: 22.10.2019