Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Fakülteleri Birliği’ne Üye Oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Fakülteleri Birliği’ne üye oldu.

Üniveristemiz Hukuk Fakültesi, 55’te fazla ülkenin ve 160’tan fazla hukuk fakültesinin üyesi olduğu Uluslararası Hukuk Fakülteleri Birliği’nin (International Association of Law Schools, IALS) Gdansk Üniversitesi (Polonya) Hukuk ve İşletme Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 2019 yıllık toplantısına katıldı.

Avustralya, Çin Halk Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Ürdün, Gana, Dominik Cumhuriyeti, Hindistan, İtalya, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Uganda, Katar, Kenya, Endonezya, Filipinler, Sri Lanka, Güney Afrika Cumhuriyeti ve İsviçre gibi ülkelerden katılımcıların yer aldığı toplantının ilk gününde “21. Yüzyılda Öne Çıkan ve Hassasiyet Arz Eden Meselelerin Öğretimi” üzerine oturumlar gerçekleştirildi. İkinci gününde ise doktrinsel grup çalışmaları yapıldı.

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Songur, ilgili birliğe üniversitemizin üyeliğini gerçekleştirmek, hem öğretim üyelerinin hem de öğrencilerinin hareketlilik yapmalarının önünü açan  Erasmus+ KA107 ve KA103 projelerinde uluslararası işbirliğini artırmak amacıyla partner görüşmelerinde bulunmak üzere ilgili toplantıya SDÜ’yü temsilen katıldı.

Yayın Tarihi: 14.10.2019