SDÜ Öğrencileri TÜBİTAK Proje Yarışmasında Derece Aldı

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri, TÜBİTAK–BİDEB tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Bölge Yarışmasında önemli dereceler elde etti.

TÜBİTAK-BİDEB’in “akıllı şehirler ve ulaşım”, “bilgi ve iletişim teknolojileri” ,“eğitim", “enerji ve çevre”, “gıda ve tarım”, “makine imalatı ve otomotiv”, “sağlık”, “savunma, uzay ve havacılık”, “sosyal yenilikçilik ve girişimcilik” kategorilerinde düzenlediği yarışma, 24-27 Haziran 2019 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirildi.

Üniversitemizden 9 projenin yer aldığı bölge yarışmasında, alanında uzman bilim insanları tarafından değerlendirilen ve başarılı olan projelere birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verildi. Üniversitemiz yarışmada 1 proje ile birincilik, 2 proje ile ikincilik ve 2 proje ile de üçüncülük derecesi elde etti. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Nurcan Yağan ve Mürüvvet Merve Poyrazoğlu tarafından Prof. Dr. Zübeyde Öner danışmanlığında birincilik ödülü alan proje, 17-22 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST ile birleştirilen final yarışmasına katılacak. Yarışmaya katılım gösteren ve başarı elde eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

SDÜ’den Konya Bölge Yarışmasına katılan öğrenci ve akademik danışman bilgileri, kategoriler ve aldıkları dereceler aşağıda sunulmaktadır.

NURCAN YAĞAN

EĞİRDİR SAĞLIK HİZMETLERİ MYO

Akıllı Şehirler ve Ulaşım

MERT BİLEN

EĞITIM F. SOSYAL BILGILER ÖĞR.

----

KADER ORAL