“4. Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu” Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Nörolojik Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÖROBAM) tarafından düzenlenen “4. Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu” başladı.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen “4. Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu”nun açış konuşmasını NÖROBAM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, tıp alanında farklı branşlardan öğretim üyeleri ve araştırmacılardan oluşan 18 yerli katılımcı ile Malezya ve Polonya’dan toplam 3 yabancı araştırmacının eğitim almak için “4. Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu”na katıldığını kaydetti.

Belçika, Birleşik Krallık, İtalya, İsviçre ve Japonya’dan birçok yabancı kurs eğitmeninin de okulda yer aldığını belirten Prof. Dr. Nazıroğlu, beyin araştırmalarına ışık tutacak yeni yaklaşımların bu kurslar aracılığıyla katılımcılarla paylaşılacağını belirtti. İleri düzeyde moleküler çalışmaların yapıldığı tekniklerin bu kursta kullanılacağını vurgulayan Prof. Dr. Nazıroğlu, “Türkiye’de bu teknikleri verimle kullanan nadir laboratuvarlardan biriyiz. Özellikle beyin araştırmalarında bu yöntemleri bilen genç araştırmacılar yurtdışında talep ediliyor.” diye konuştu.

Okula Japonya Ulusal Fizyolojik Bilimler Enstitüsünden katılan Dr. Öğr. Üyesi Sandra Derouıche, bu organizasyona ilk kez katıldığını söyledi. Okulda öğretilen Patch-Clamp elektrofizyoloji ve konfokal mikroskopu gibi bazı araştırma tekniklerinin kendi çalışma laboratuvarlarında da uygulandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Sandra Derouıche, glial hücreler ve hipokampal nöronların izolasyonu hakkında güncel çalışmalarını içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Okulda; beyin, hafıza, periferal ağrı ve bunların fizyolojik-patofizyolojik-etiyolojik etkilerinin araştırılmasında kullanılan teknikler ve temel sinir bilim bilgileri araştırmacılara aktarılıyor. Katılımcılara uluslararası ve ulusal öğretim üyelerince, iyonlar, iyon kanalları ve sinir fizyolojisi gibi temel ve klinik dersler verilmesinin yanı sıra  deney hayvanlarında ve hücre kültürü ortamlarında Epilepsi, Alzheimer ve Diyabetik Nöropatik Ağrı hastalık modelleri de uygulamalı olarak anlatılıyor.

Okul kapsamında sunum yapmak üzere üniversitemize gelen İtalya Chieti-Pescara Üniversitesi Nöroloji Bölümü Profesörü Stefano Sensi, 28 Haziran Cuma günü saat 09.00’da üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda Alzheimer Hastalığı hakkında bir konferans verecek.

4. Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu, 30 Haziran 2019 Pazar günü ödül töreni ile sona erecek.

Yayın Tarihi: 27.06.2019