Doç. Dr. Serap Ünal “Uluslararası Seramik Sempozyumu”nda Ülkemizi ve Üniversitemizi Başarıyla Temsil Etti

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Üyesi, Seramik Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Serap Ünal, Azerbaycan’ın Sheki şehrinde düzenlenen “Doğadan Tarihe Uluslararası Seramik Sempozyumu”na katıldı.

22 ülkeden 50 seramik sanatçısı ve akademisyenin davet edildiği sempozyumda, portföylere dayalı yapılan değerlendirme sonucunda 14 ülkeden 22 katılımcı kabul edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Temsilcisi, Hizmet Bakanı, Turizm Bakanı ve Shekı Valisinin katılımıyla gerçekleşen uluslararası etkinlikte, SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Ünal, ülkemizi ve üniversitemizi başarı ile temsil etti.

Azerbaycan Hizmet Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ABAD tarafından düzenlenen sempozyumda, Azerbaycan, Türkiye, Rusya, Polonya, Brezilya, Çekya, Ukrayna, Letonya, Irak, Norveç, Bangladeş, Tunus, Ürdün, Kırgızistan, Moğolistan’dan katılan seramik sanatçıları ve akademisyenlerin kültürel farklılıkların sanat ortamında birleşmesiyle yaptıkları eserler, tüm Azerbaycan halkına açık şekilde sempozyumun son günü sergilendi.

Doç. Dr. Serap Ünal’ın sempozyum süresince atölye çalışmalarında yaptığı 25 adet oğuz boylarına ait tamga motifli kaseler, katılımcıların, Azerbaycan ve Rus basının yoğun ilgisini çekti. Yaptığı çalışmalarda tarihi zenginliklerimizi modernize ederek günümüze uyarlayan Doç. Dr. Ünal, Uluslararası Seramik Sempozyumunda kapanış konuşmasını tüm katılımcılar adına gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 12.06.2019