19 Mayıs 1919’un 100. Yılında Mustafa Kemal Atatürk'ü Anlamak

Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen “Mustafa Kemal Atatürk” konulu konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Barçın Kodaman, “Bugün burada Atatürk’ü tekrar anlamak için anlayamadığımız ya da bilmediğimiz noktalarda biraz daha bilgi sahibi olabilmek için toplandık. Böylesine önemli topraklarda Atatürk gibi bir önderin yetişmiş olması ve bu millete nasip olması, bizim için büyük bir onurdur. Atatürk’ü doğru bir şekilde anladığımız zaman onun yolunu nasıl izlememiz gerektiğini daha iyi idrak ederiz.” diye konuştu.

Atatürk Araştırmacısı, Yazar ve Emekli Albay Hakan Hüseyin Çitim ise yıllardır Atatürk’le ilgili kitaplar okuduğumuzu belirterek Atatürk’ü anlamanın, onun fikirlerine sahip çıkmanın önemini vurguladı. Yıllardır ezberlenmiş bilgilerin aktarıldığını belirten Çitim, bu ezberin dışındaki Atatürk’ü anlatmayı kendisine görev edindiğini belirtti. Çitim, “Ben Atatürk ile ilgili bu yap-bozda eksik bir parça gördüm ve o eksik parçayı tamamlamaya çalışıyorum. Atatürk ile ilgili yaptığım konuşmalarda gittiğim yerlerde katıldığım konferanslarda gençlere Atatürk’ün de bizden biri olduğunu anlatıyorum. Çünkü yıllardır Atatürk’ü ezbere anlattılar. Ben Atatürk’ün mitolojik bir varlık olmadığını göstermek için bu konuşmaları yapıyorum.“ dedi.

Yayın Tarihi: 23.05.2019