SDÜ’nün Genç Diş Hekimleri Sağlık Ordusuna Katıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi, genç diş hekimlerini geleceğe uğurladı. Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni, Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törenin açış konuşmasını dönemi birinci olarak bitiren genç diş hekimi Ayşe İşler yaptı. İşler, arkadaşları ile birlikte uzun ve zorlu bir süreci tamamladıklarını dile getirerek “Sona gelmek ve burada olmak tarif edilemez bir duygu tüm arkadaşlarımın adına söyleyebilirim ki biz bu serüvende sadece diploma edinmedik. Mutluluğu, üzüntüyü paylaştığımız arkadaşlıklar edindik ve aynı zamanda gerçek hayata hazırlandık.” dedi.

Ardından Isparta-Burdur Diş Hekimleri Odası adına Diş Hekimi Gülşen Uluçay katılımcılara seslendi. Yoğun çaba ve çalışmalar sonucunda bugüne gelen öğrencileri tebrik eden Uluçay, şunları kaydetti: “Sizlerden beklentimiz mesleğinizi sürdürürken bir yandan da meslek odalarında aktif roller almanız, teknolojik ve bilimsel gelişimleri takip ederek kendinizi sürekli geliştirip yenilemenizdir.”

Sözlerine geçtiğimiz hafta vefat eden diş hekimliği öğrencisi Kerem Can Akçam’ı anarak başlayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, genç mezunlara şöyle seslendi: “ Birçok zorlukla karşılaştınız çok çalıştınız, çok çabaladınız ve şu an hak ettiğiniz yerdesiniz. Diş hekimliğinde eğitim hiçbir zaman bitmiyor. Çağı yakalamanız, teknolojiyi takip etmeniz gerekiyor. Sizler bu ülkeye sadece diş hekimleri olarak değil iyi yetişmiş aydınlık bireyler olarak da hizmet etmekle yükümlüsünüz. Davranışlarınızla, çalışkanlığınızla, görünüşünüzle etrafınıza örnek olabilirsiniz.”

Konuşmaların ardından genç diş hekimleri, diplomalarını alarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.

Yayın Tarihi: 20.05.2019