Everest’19 Sona Erdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Endüstri ve Kalite Topluluğu tarafından düzenlenen ve üç gün boyunca öğrencilerin kariyer hayatına yön verecek çok sayıda katılımcının ağırlandığı EVEREST’19 sona erdi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin son gününde “Dijital Dünya” konusu ele alındı. İlk olarak YouTube Network Yöneticisi Tugay Güntekin öğrencilerle bir araya geldi. Güntekin, 7 yıldır Youtube içerik üretimi ve kanal yönetiminde çalıştığını belirtti.

Ülkemizde, 54,3 milyon internet, 51 milyon sosyal medya, 44 milyon aktif mobil sosyal medya kullanıcısının olduğunu belirten Güntekin, insanların gün içerisinde internette geçirdikleri zaman dilimini şöyle açıkladı: “Günde ortalama 7 saatimiz internette geçiyor. Bunun 2 saat 48 dakikasını sosyal medyada, 2 saat 44 dakikasını televizyon başında, 1 saat 22 dakikasını da müzik dinleyerek harcıyoruz.”

Youtube kullanıcıların daha iyi neler yapabileceğini düşünen YouTube network yöneticilerinin “incluencer iletişimi”, “içerik stratejisi geliştirme”, “kanal yönetimi”, “içerik geliştirme” gibi işlemler yaptığını dile getiren Güntekin,  ülkemizde internet kullanıcılarının yüzde 55’inin YouTube’da zaman geçirdiğini söyledi.

Çocuklara yönelik videolardan eğlenceli videolara, makyaj videolarından bilgilendirici videolara kadar çok sayıda içerik olduğunu belirten Güntekin, insanların televizyonlarda izledikleri şeyleri YouTube’da da izleyebildiğini söyledi.

Bilyoner.com Dijital Pazarlama Uzmanı Berk Ulusoy ise dijital pazarlamayı ele aldığı konuşmasında mezun olduktan sonra keşfettiği dijital pazarlama işinde 1 yıl içinde maddi manevi kazançlar elde ettiğini söyledi. Sosyal ağlardan ziyade internetin daha faydalı kullanılması gerektiğine dikkati çeken Ulusoy öğrencilere, “Kendinize ben hangi alanda iyiyim sorusunu sormalısınız. Aldığınız yanıt üzerinden de o alanda bilgi sahibi olmalısınız. Kariyeriniz de başarı odaklı olmalısınız, işinizi severek yapmalısınız. İşinizde para odaklı olursanız başarılı olamazsınız.” diye tavsiyede bulundu.

Etkinlik kapsamında Sipay kurucuları, Taygun Alban ile Hamza Sönmez de öğrencilerle bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 10.05.2019