SDÜ Hastanesinde “Obezite ve Anestezi” Sempozyumu

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ile TARD Ege-Akdeniz Şubesi tarafından düzenlenen “Obezite Ve Anestezi” konulu sempozyum SDÜ Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte katılımcılara önemli bilgiler aktaran Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pakize Kırdemir, etkinliği farkındalık oluşturma, bilgi tazeleme, uygulayıcılar ile görüş alışverişi sağlamak amacıyla düzenlediklerini belirtti. Prof. Dr. Kırdemir sözlerinin devamında “Obezite küresel boyutta önemli bir halk sağlığı sorunudur. Hem gelişmiş ülkelerde hem de gelişmekte olan ülkelerde obezite her geçen gün artış göstermektedir. Obezite ve obeziteye bağlı ortaya çıkan metabolik ve tüm sistemler üzerindeki değişiklikler, perioperatif mortalite ve morbidite riskini arttırmaktadır. Obezite, anestezi uygulamalarının tüm aşamalarını ve postoperatif dönemi önemli ölçüde etkilemektedir. Bu nedenle anestezistlerin bu hasta grubuna yönelik yaklaşımları özellik içermektedir.” dedi.

Yayın Tarihi: 09.05.2019