İslami Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesine Ziyaret

Üniversitemiz Kritik ve Analitik Değerlendirme Topluluğu ile İnsan ve Medeniyet Hareketi, “2019 Fuat Sezgin Yılı” kapsamında İslami Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesine ziyaret gerçekleştirdi.

30’u yabancı uyruklu olmak üzere 90 öğrenci, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in gayretleri ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile Gülhane Parkı içerisindeki tarihi binaların restore edilerek kurulan müzeyi gezdi.

Gezi kapsamında öğrenciler, İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Merkezi Bahariye Mevlevihanesinde düzenlenen ve "İlham Veren Hikâyeler" başlığıyla kendini ifade eden “Bir Hikâyem Var!” programına katıldı. Programda Demet Tezcan, Münib Engin Noyan ve Yunus Torpil, yaşamlarında iz bırakan ilham veren hikâyeleri anlattı.

İslami Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi

Müze, Müslüman bilim adamlarının yüzyıllar boyu insanlığa armağan ettiği icat ve keşiflerini, bilim tarihinin değişik disiplinlerdeki evrimini kapsamlı bir şekilde sunmakta olup, kendi sahasında dünyada bir yenilik arz ediyor. Astronomi, coğrafya, gemicilik, zaman ölçümü, geometri, optik, tıp, kimya, mineraloji, fizik, mimari, teknik ve harp tekniği sahalarında sistematik bir düzenle sergilenen eserler, İslam bilimlerinin büyük keşif ve muazzam buluşlarını göstermekle birlikte, bu keşif ve buluşların değişik yollardan Avrupa’ya geçip orada kabul bulduğunu ve alınarak özümsendiğini görsellerle ziyaretçilerine sunuyor.

Güncelleme Tarihi: 03.05.2019