Bir Neslin Dilindeki Şarkı ve Hikaye "Ceviz Ağacı"

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından hazırlanan “Ceviz Ağacı Oyunu ve Şiir Dinletisi” etkinliği büyük ilgi gördü.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi B Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, çağdaş Türk şiirinin önemli isimlerinden Nazım Hikmet Ran’ın kaleme aldığı Ceviz Ağacı adlı şiirin hikayesi sunuldu. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından canlandırılan tiyatro gösterisi, izleyicilerden tam not aldı. Etkinlikte, tarihin tozlu sayfalarında yerini almış olan bu şiiri besteleyen Anadolu Rock’un öncülerinden Cem Karaca da unutulmadı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte ayrıca Yusuf Hayaloğlu’nun “Veda Havası“, Cemal Safi’nin “Nuroya“  ve Attila İlhan’ın “Ben Sana Mecburum“  gibi herkesçe bilinen ve sevilen eserler de seslendirildi.

Yayın Tarihi: 25.04.2019