“Açık Bilim ve Açık Erişim” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Açık Bilim ve Açık Erişim  Koordinasyon Kurulu, “Açık Bilim ve Açık Erişim” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen sunumda, Açık Bilim ve Açık Erişim  Koordinasyon Kurul Üyesi Dr. Öğretim Görevlisi Orhan Alav, “Açık Bilim?”, “Açık Erişim Nedir?”, “Kurumsal Akademik Açık Erişim (Önemi ve Gerekçeleri)”, “Teknolojik Gelişmeler”, “Bilginin Etki Değerleri”, “Bilgiye Erişim Hızı ve Eşzamanlılık”, “Yaratılan Ekonomik Avantajlar”, “Açık Arşiv Materyalleri ve Önemi” hakkında bilgi verdi.

Açık Erişimin düşük maliyet, yaygın erişim ve okuyucuyu sayısının artması gibi avantajlarının bulunduğunu belirten Alav, “Açık erişim, bilimsel literatürün internet aracılıyla finansal, yasal ve teknik bariyerler olmaksızın, erişilebilir, okunabilir, kaydedilebilir, kopyalanabilir, yazdırılabilir, taranabilir, tam metne bağlantı verilebilir ve her türlü yasal amaç için kullanılabilir.” dedi.

Yayın Tarihi: 25.04.2019