“3. Genç Sanat Etkinliği” Sona Erdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Genç Sanat Etkinliği” genç sanatçıları bir araya getirdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen etkinlik, Akademik Oda Orkestrasınca sunulan müzik dinletisi ile başladı. Ardından Piyano Öğretmeni Yakup Özdalga’nın katılımıyla gerçekleşen “20. Yüzyıla Girerken Oktatonik Müziğin Yeri ve Önemi” konulu söyleşiye geçildi. Özdalga Oktatonik müziğin tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Etkinliğin Sanatçı Atölyesi kısmında ise “Türk Çağdaş Sanatı”nın önemli isimlerinden Ressam Mustafa Horasan ile 2003 yılında üniversitemizden mezun olan uluslararası alanda önemli başarılar elde eden Ressam Ali İbrahim Öcal öğrencilerle buluştu.

Ressam Mustafa Horasan resim bölümü öğrencileri ile birlikte “Yaşlanınca nasıl olacağım” temalı bir workshop çalışması gerçekleştirdi.

2003 yılında SDÜ’den mezun olan ve birçok başarılı çalışmaya imza atan Ressam Ali İbrahim Öcal ise öğrencilik yıllarında her zaman sanatın merkezine gitme isteği duyduğunu belirtti. Her yerde sanatın bir merkezi olduğunu Türkiye’de ise sanatın merkezinin İstanbul olduğunu söyledi. Ressam Ali İbrahim Öcal, “Benim İstanbul’a gitmemde Doç. Dr. Oktay Köse’nin katkıları büyüktür. Beni her zaman çalışmalarımı değerlendirmem hususunda teşvik etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliğin ardından Ali İbrahim Öcal, SDÜ Radyosunun konuğu oldu.

Yayın Tarihi: 22.04.2019