Albay Patkoviç: “Hiçbir Annenin ve Babanın Başına Bosna’da Yaşananlar Gelmesin”

Bosna 7. Müslüman Tugay Komutanı Albay Şerif Patkoviç, Diplomasi Topluluğunca düzenlenen “Bosna Özelinde Balkanlar” başlıklı konferans ile üniversitemizin konuğu oldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muharrem Gürkaynak yaptı. Doç. Dr. Gürkaynak, 27 yıl önce Bosna-Hersek’in bağımsızlık mücadelesi verdiğini belirterek Boşnakların savaş içinde savaşmayı öğrenen bir toplum olduğunu ifade etti.

Konuşmasına Boşnakların dinleri, yaşamları ve kültürleri hakkında bilgi vererek başlayan 7. Müslüman Tugay Komutanı Albay Şerif Patkoviç şunları kaydetti: “Genel olarak bakıldığında Boşnakların dinine ne kadar sahip çıktığı görülüyor. Sadece güzelliklere bakmamamız lazım. Başımıza neler geleceğini bilmiyoruz bunu gençlere aşılamamız lazım. Her 40 yılda bir savaş oluyor. En büyük dezavantajımız Avrupa’nın merkezinde yer almamız. Dinimize ve inancımıza sahip çıkmalıyız.”

25 yaşından bu yana komutanlık yaptığını söyleyen Patkoviç, ülkelerinde gerçekleşen savaşlarda amaçlarının sadece kendi haklarını savunmak olduğunu belirterek, “Neden dünyaya geldiğimizi ve kul olduğumuzu unutmamalıyız. Hiçbir zaman intikam almadık ve intikam peşinde koşmadık. Bizim en güzel intikamımız kendimizi geliştirmek olacaktır. Askerim, savaşçıyım çünkü doğru olanı savunmalıyım. Dünyada hiçbir annenin babanın başına Bosna’da yaşananlar gelmesin.” dedi.

Yayın Tarihi: 22.4.2019