Fırat Neziroğlu ile Dokuma Sanatı Üzerine

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve Moda Topluluğu tarafından dokuma sanatı üzerine bir söyleşi düzenledi. GSF Müzik Performans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye, Dokuma Sanatçısı Fırat Neziroğlu katıldı. Anadolu’nun en eski dili olan kilim dokuma tekniğini çağdaş bir yorumla plastik sanatlara uyarlayan Neziroğlu, öğrencilere kişisel gelişimleri ve meslek hayatlarına yönelik önemli tavsiyelerde bulundu.

Başarının herkes için önemli olduğunu belirten Neziroğlu, yıllarca bale yaptığını daha sonra güzel sanatlar fakültesine geçtiğini ve burada da kendini dokuma bölümüne yakın hissettiğini söyledi. Neziroğlu, öğrencilere, “Bir fikrinizin olması çok değerli. Ancak bir şeyi düşündükten sonra üretemezseniz o zaman o fikrin bir anlamı kalmaz. Fikriniz düşünceden ileriye gitmez.” diyerek fikri ürüne çevirmenin önemine değindi.

Fırat Neziroğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hiçbir şey, ‘Ben bir keşif yapacağım’ diye başlamaz. Bir şeyi iyi yapmak istiyorsanız, sürekli tekrar etmelisiniz. Ne kadar çok tekrar ederseniz o kadar çok yaptığınız hatayı görüp aynı hataları tekrar etmezsiniz. Bu da sizi başarıya bir adım daha yaklaştırır.”

Geleneksel bir formu kendine özgü tekniğiyle dönüştürerek çağdaş sanatta yeni bir dil oluşturan Neziroğlu, etkinlik kapsamında yaptığı çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Yayın Tarihi: 17.04.2019