Üniversitemiz Patent Değerlendirme Komisyonu Başvuruları Değerlendirdi

Üniversitemiz Patent Değerlendirme Komisyonu, Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokentine, “Süleyman Demirel Üniversitesi Sınai ve Mülkiyet Hakları, Buluşların Yönetimi ve Ticarileştirilmesi Yönergesi” kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek amacıyla bir araya geldi.

Yönerge kapsamında patent başvurularının yapılma yetkisi Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokentine verildi. Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, kurula yapılan dört başvuru değerlendirildi. Her buluş sahibi, kurula bilgi vermek amacıyla sunum yaptı.

Üniversitemiz Teknokent Koordinatörlüğü Patent Ofisi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Saygın Uslu, ilkini gerçekleştirdikleri kurul toplantısının verimli geçtiğini vurgulayarak “Üniversitelerin, hatta ülkemizin geleceğini şekillendireceğini düşündüğümüz; yenilikçi fikirlerin, buluşların artması açısından son derece önem taşıyan çalışmanın ilk adımını atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akılla üretip tescille kazanacağız.” dedi.

• 29.9.2017 tarih ve 30195 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren; çalışan buluşlarına, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen buluşlara ve kamu destekli ortaya çıkan buluşlara dair yönetmelik uyarınca hazırlanan “Süleyman Demirel Üniversitesi  Sınaȋ Mülkiyet Hakları, Buluşların Yönetimi ve Ticarileştirilmesi Yönergesi” 29.01.2019 tarihli ve 502/1 sayılı senato kararınca kabul edilerek yürürlüğe girmişti.
  • Bu kapsamda çalışanlar tarafından gerçekleştirilen ve korunabilir nitelikte olan sınai hak (patent, faydalı model, tasarım, coğrafi işaret, entegre devre topografları) başvuruları, öncelikle Üniversitemiz Sınai Hak Değerlendirme Komisyonuna yapılması kararlaştırıldı. “SDÜ Sınai Mülkiyet Hakları Yönergesi” ile 7 kişilik "Patent Değerlendirme Komisyonu"  oluşturuldu.

Yayın Tarihi: 09.04.2019