“Dünya Pi Günü” Kutlandı

Ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına özel kabul edilen ve her yıl 14 Mart'ta kutlanılan “Dünya Pi Günü” Üniversitemizde de kutlandı.

Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı, Etkinlik Geliştirme ve Deneyim Artırma Topluluğunca Arı Eğitim Kurumları  Koleji katkılarıyla düzenlenen etkinlik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Yıldırım yaptı. Öğrencilerin genellikle matematik gibi soyut olan kavramlara karşı önyargılı olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Yıldırım, “Bu tarz etkinlikler, matematiğe olan önyargıların ortadan kalkmasına yardımcı oluyor. Aslında hepimiz bilmeliyiz ki gelecekte yaşam matematik etrafında şekillenecek.” diyerek eğitimin dört duvar arasında olmadığını göstermek adına bu tarz etkinliklere önem verdiklerini dile getirdi.

Pi sayısının tarihsel gelişimi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Berna Aygün, “Toplum olarak pi sayısını sadece şekil ve isim olarak biliyoruz fakat birçok gelişmenin temelini pi sayısı oluşturuyor. Önemli ve değerli bir sayı.” diye konuştu. Hayatın her evresinde pi sayısının olduğunu dile getiren Aygün, “Doğum günümüzden ismimize kadar birçok kişisel bilgilerimiz sayıların harfler ile kombinasyonu sonucu oluşuyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

Etkinlik “Pi”den kelime üretme yarışması, Pi sayısının devreden kısmını ezber yarışması, AEK öğrencilerinin sundukları tiyatro gösterisi ve müzik dinletileri ile devam etti. Ayrıca, 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda da matematik materyalleri, eğlenceli bilim etkinliklerinin yer aldığı etkinlik çadırı kuruldu.

Yayın Tarihi: 14.3.2019