Prof. Dr. Okan Özkaya "Bir Hekim Bir Hayat" Etkinliği ile Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık ve İyilik Hareketleri Topluluğunca düzenlenen  “Bir Hekim Bir Hayat” isimli etkinlik ile hekimler, eğitim hayatı ve meslek yaşamına dair tecrübelerini paylaşıyor. Tıp Fakültesi Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Özkaya, katılımcılar ile bir araya geldi.

Tıp eğitimini Akdeniz Üniversitesinde tamamlayan Özkaya, kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalını,  “Kadınlık organları ve görevlerine ait hastalıklar, kadının en önemli fonksiyonu olan gebelik, menopoz, kadın kanserleri, kısırlık, idrar kaçırma, rahim sarkması gibi hastalıkların; takip, tanı, medikal- cerrahi tedavilerini kapsayan anabilim dalı.” olarak tanımladı. Prof. Dr. Özkaya, meslek hayatında yaşadığı tecrübeleri paylaşarak “Bir hekim görevini yaparken karşılaştığı zorlukları mesleğine olan aşkı ve motivasyonu ile yenebilir.” dedi.  Hekimlik mesleğinin önemine de vurgu yapan Özkaya, SDÜ’nün kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalında da çok başarılı olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 14.3.2019