"Lider Öğretmenlik" Kavramı SDÜ'de Ele Alındı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesince düzenlenen “Mavi Perşembe Buluşmaları” kapsamında bu hafta “Lider Öğretmenlik” kavramı ele alındı.

Eğitim Fakültesi Hafız İbrahim Demiralay Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Ögr. Üyesi Dilek Ünveren Kapanadze, “Bir öğretmen sadece öğrencilerine değil toplumun her kesimine hitap etmelidir. Çıkan sorunlar karşısında liderlik vasfı ile üstesinden gelmelidir” dedi.

Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın sözlerine internet ortamında dolaşan yanlış bilgilerin çoğunluğuna değinerek başladı. Yalçın, lider öğretmenin özelliklerinden bahsederek “Lider öğretmen güçlü, kararlı, bağımsız düşünebilen yeni projeler üretme becerisine sahip, vizyon sahibi, sürekli öğrenmeye istekli, liderlik ettiği grubun görüşlerini alarak doğru karalar verebilen, iletişim becerileri kuvvetli, çözüm odaklı ve liderlik edeceği kitleyi iyi tanıyarak onları sürece dahil edendir.” dedi.  Prof. Dr. Alemdar Yalçın, öğrencilere edinilen bilgilerin kaynağına inmelerini tavsiye ederek sözlerini sonlandırdı.

Yayın Tarihi: 8.3.2019