“16. Girişimcilik Günleri” Paylaşım Etkinlikleri Sona Erdi

Gençlerin yenilikçilik potansiyellerinin keşfedilip güçlü gelecek vizyonuna sahip olmaları amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “16. Girişimcilik Günleri”nin Isparta ayağı sona erdi.

İki gün süren etkinlik kapsamında ilk olarak Üniversitemiz Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim AUM ile İnsan Kaynakları İş- Performans Değerlendirme AUM tarafından “Krizde Teknogirişim” teması ile İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Atölyesi düzenlendi.

SDÜ Konukevi’nde 100’ü aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, LearnEra ve Tegsof şirketlerinin kurucusu Eğitmen Levent Sağıroğlu, “İnovasyon Nedir? Girişimcilik Nedir?” konularını ele aldı. Girişimciliği “ticari”, “sosyal” ve “iç” olarak üç şekilde değerlendiren Sağıroğlu, “Aynada gördüğünüz insana inanmalısınız, siz kendinize inanamasanız, kimse inanmaz.” dedi

“İlgilerim”, “Becerilerim” ve “Hedeflerim” konuları üzerinden önce bireysel sonra da grup çalışmalarının gerçekleştirildiği etkinlikte, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Kan, öğrencilere “Umutlarınız bitmesin, hayallerinizden vazgeçmeyin” mesajını verdi.

Daha sonra Göller Bölgesi Teknokenti, Teknoloji Transfer Ofisi ve ANSİAD işbirliğiyle düzenlenen “Tecrübe Paylaşım” etkinliğinde ise Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Isparta Girişimci ve Sanayici İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Özdemir öğrencilerle buluştu.

Mühendislik Fakültesi Aziz Ertunç Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, tecrübelerine ve deneyimlerine yer veren Özdemir “İnsanlar önüne gelen bazı fırsatları değerlendirmeli sadece bir yere bağlı kalmamalı.” diye konuştu. Girişimcilik konusunda karşılaşılan sorunlara ve çözümlere değinen Özdemir, “Birçok sorun ile karşılaşabiliriz ama hemen geri adım atmamalıyız. Kimi zaman da risk alacağız. Alacağımız riskler bizi çok daha iyi bir konuma getirebilir. Girişimciliğin gereği tam olarak budur.” ifadelerini kullandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Savaşta İnovasyon ve Girişimcilik” konferansında ise ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın ile Sivil Tarih Yazarı, ANSİAD geçmiş dönem başkanı Bekir Bülent Özsoy, öğrencilerle bir araya geldi. Işık Yargın, Derneğin hedefinin gençler olduğunu söyledi ve gerçekleştirilen atölye çalışmasında öğrencilerin düşüncelerini ürettiğini, bir iş fikri haline getirdiğini söyledi. Özsoy da girişimciliğin teknolojinin üzerine inşa edildiğini belirterek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Etkinliğin ikinci gününde Üniversitemiz Politika Tasarım Topluluğunca hazırlanan “Kariyer Tüyoları” isimli etkinlik de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi B Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte Kariyer.Net Etkinlik Yöneticisi Semih Gümüş öğrencilerle buluştu. Gümüş, öğrencilere özgeçmiş hazırlama ve bu konu hakkında tüyolar verdi. Ayrıca, iş başvurusu dönemindeki mülakatlar uygulamalı olarak anlatıldı.

Yayın Tarihi: 7.12.2018