Uzmanların Tecrübeleri ile “İnşaat Mühendisinin İlk Beş Yılı”

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Topluluğunca “İnşaat Mühendisinin İlk Beş Yılı” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi E- 8 Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, İnşaat Mühendisleri Cahit Emre Kısacık ve Cem Kafadar öğrencilerle buluşarak tecrübelerini paylaştı.

İlk olarak söz alan Cahit Emre Kısacık, “Ne bildiğini bilmemek en büyük cahilliktir.” diyerek öğrenmenin ve bilmenin önemine değindi. Mühendislik mesleğinde ilk beş yılın iyi geçmesi için donanımlı bir şekilde mezun olunması gerektiğini vurgulayan Kısacık, “Kitaplar sadece sınav zamanı değil her zaman etkili şekilde hayatınızda yer almalı” mesajını verdi. “Finans”, “finansman”, “para” ve “hukuk” kavramlarından bahseden Kısacık, parayı yönetebilmenin önemli olduğunu söyledi.

“Proje ve İş Yaşamına Dair 40 Ders” isimli sunumunu gerçekleştiren İnşaat Mühendisi Cem Kafadar ise meslek tecrübelerinden bahsetti. Mezun olduktan sonra şantiye ile ilgili pek çok şey öğrendiğini ifade eden Kafadar, daha sonra kendi şirketini kurduğunu ve proje ürettiğini söyledi.

İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandığını ve mezun olduktan sonra şantiye ile ilgili çok şey öğrendiğini anlatan Kafadar, kendi firmasını kurduğundan bahsetti. Üniversitenin bireyin düşünce dünyasını geliştirmesi, farkındalık oluşturması ve oluşan bu farkındalığın da hayata geçirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Kafadar, “para” ve “yöneticilik” kavramları üzerinde durdu.

Yayın Tarihi: 4.12.2018